The Hall İstanbul

10155013_10153178706431019_6010013697632797470_n

30.01.2015 tarihli etkinlikten…

 

Bekleyen derviş bakalım ne demiş?

The Hall bi süredir yazmayı düşündüğüm performans mekanlarının ilk sıralarında geliyordu. Yazmış olmak için yazmamak adına doğru zamanı beklemek istedim…

Ve gelen bi etkinlik davetiyle gereksiz olduğu için söndürdüğüm bi ampül yanıverdi.

(null) (1)İlki W Hotel WOW Suit’de gerçekleşen Fashion Fetish Vol.1‘in ikincisi olan Future Fetish vol.2, mekanı zor bir sınava tabi tutacağa benziyordu ve bu fırsat tabi ki kaçmazdı. Bir mekanın başına gelebilecek en alternatif fetish partilerden biriydi bu, modaya dair her şeyin layıkıyla geceye damga vuracağına şüphe yoktu; ama mekan buna ne kadar hazırdı? ( etkinlikle ilgili daha geniş bilgi için: facebook ).

(null) (3)Ümit Temurçin‘in liderliğinde düzenlenen bu gecede mekanın hemen her köşesinde bulunmaya çalıştım ve bir kaç cümle hazırladım sizler için.

Kendine ait oldukça sıradışı konsepti olan moda-styling gecesinde, mekan bildiği tüm ezberlerini bi’ kenara bırakmak zorundaydı. Defile sırasında ve dj performansında farklı ışıklar kullanıp atmosferi hissettirmek gibi engeller vardı önünde ve tüm tuşlara basıp geçebileceği bir oyun değildi  bu.

IMG_0223Mesela, bizi bekleyen opera sanatçısı ve dj performansı!? Vokal olarak soprano kullanma fikri yeterince çılgındı bence.

Beklentilerimin karşısına ikişer nokta koyup, İstiklal Caddesi’nin kalabalığını hızlı adımlarla geçtim ve mekanın sokağına geliverdim çok geçmeden.

Güvenlik bir mekanın vitrinidir. İlk onlarla karşılaşır, notunu öncelikle orada verirsin. Karaköy Fossil, başka yere taşınması dolayısıyla kapalı durumda ( Yine Karaköy’deki Colonie’nin yanı başına konuçlanmaya hazırlanıyor, bu ufak bir ikram bilgi olsun sizlere) ve oradan tanışık olduğum güvenlik geçici olarak da olsa The Hall’da görev başında. Tatlı sert tavrıyla bence işini gayet iyi yapıyorlar.

Aynı görev bilinci barmenlerin bir kaçında yoktu maalesef. Arada barın olduğunu unutmuş durumdalar. Bu durumun ön yargı oluşturmasına izin vermeden içkilerimizi yudumlamaya başlamak lazımdı bir an önce.

Artık çocuk değiliz ve sobanın sıcak olduğuna ellemeden de ikna olabilmeliyiz..

Bu kısmı yazarken boşa harcadığım para aklıma geliyor ve üzüntülü kızma hali yaşıyorum. O yüzden çok net olacam: Kokteyllerinden uzak durun! Bi’ Lynchburg Lemonade bu kadar yanlışı* bir arada kendini götürmeden nasıl muhafaza edebiliyor inanmayın. Çünkü ben de inanamıyorum. Kırık buz koymasını ve lime eklemesini benim hatırlattığım bir şey içtim (ismi kesinlikle Lynchburg değildi). Olabilir deyip Long Island denedim (Maalesef).

– Kokteylleri kötü diye gitmeyelim mi yani?

Bira için bira! Artık çocuk değiliz ve sobanın sıcak olduğuna ellemeden de ikna olabilmeliyiz..

..ışıkları yakın nedir bu his..

Aşkın’ın da dediği gibi: ışıkları yakın nedir bu his… Modum her düşmeye yazdığında ışık kullanımındaki başarılı tavır yeniden yüzeye çıkarıyor beni.

Işık kullanımı konusunda ne kadar kusursuz oldularsa, iki farklı müzik tarzındaki ses birlikteliğini o kadar harmanlayamadılar. Elektronik sesler derinden ve olması gerektiği gibiydi belki; ama opera vokali sırasında bekleneni veremediler. Oysaki bu melez ve yaratıcı performans, sunum aşamasında da başarılı olabilseydi sıkça ziyaret edilen mekanlar klasörümde yerini alabilirdi.

İlk kez tecrübe ettiğim elektronik-opera featuring tarzı başka bir yerlerde mutlaka tekrar denenmeli. (Evde denemeyiniz!)

IMG_0230

Gitmesek de çıkmasak da o mezanin bizim mezanin..

Mekandaki mezanin katlar yüksek tavanın ölçek algısını kolaylaştırıyor ve atmosferin etkisini 2 kat arttırıyor. Net.

Belirtmekte fayda var, gittiğim son iki etkinlikte de kullanıma açık değildi ne yazık ki.

Dj’in konumu oldukça etkileyici. İnsana ince-uzun mekanda odak sağlıyor ve daha kolay adapte olabiliyorsunuz ambiyansa. Uyarı: Dj’liğe ilgisi olan varsa sahneye atlayabilir. Sakin olun!

(null) (2)Geniş mekan ama etkinlik anlarındaki kullanım alanını, gerekmediği kadarıyla, kısıtlamalarında fayda var gibi. Çeşitli enstelasyonlar olabilir mesela… Aydınlatmayı bu kadar yerinde ve doğru bir şekilde kullanabiliyorlarken denemekte fayda var; gereksiz boşluklar mekanla olan samimiyetinizi azaltıyor. Sosyal olmak isteyenin önünde bir engel oluyor dolayısıyla mekanın bizzat kendisi. Belki de yan bistrodaki kızla muhabbete giremeyişime bahane arıyorumdur kim bilir..

Sonuç olarak mekana benden 6 puan, 10 üzerinden.

Bi’ daha gider miyim?

Böylesi bir etkinlik olmadıkça zor gibi..

Sevgiler!

*Editör notu: Yazar burada 3 yanlış 1 doğruyu götürür üzerinden çağrışımlara girmeyi denemiş. Okurken anlamamış olanlar yorum düşerse teşhis koymuş oluruz.

Meraklısına: facebook | ekşi

[sfoursquare uid=22179935 vid=4b8ede3ef964a520c53b33e3]

Mustafa Salih
Latest posts by Mustafa Salih (see all)

Bir yanıt yazın