Contemporary İstanbul / 13-16 Kasım @ Lütfi Kırdar ve İstanbul Kongre Merkezi

2014-landscape8_9246

Galeri Nev İstanbul – Canan Talon – Manzara 8

Bu yıl 9. kez düzenlenen Contemporary Istanbul (CI), 13-16 Kasım tarihleri arasında, Lütfi Kırdar ve İstanbul Kongre Merkezi’nde.

contemporary-istanbul-logoBu yıl ki fuarda 22 ülkeden, 105 çağdaş sanat galerisi sanatseverlerle buluşuyor. Fuar, 59 yabancı galeriyi ağırlıyor. Bu yabancı galerilerin eserlerini sergilediği sanatçılar arasında Francis Bacon, Georg Baselitz, Alberto Giacometti, Damien Hirst, Jasper Johns ve Takashi Murakami gibi dünya çapında isimler yer alıyor. Aynı zamanda bu sene Çin’den gelen birçok galeriye de yer verilmiş.

_k692498_9172012 Kasım akşamı fuarın açılış gecesindeydim. İnanılmaz kalabalıktı. Çok sayıda Basın mensubu vardı. Fuara ilgi çok yoğundu. Malum açılış gecelerinde sergileri gezmek pek mümkün olmaz. Biz yine de elimizden geldiğince fazla sayıda çalışma görmeye çalıştık. Enstelasyonlar, video art çalışmaları, heykel, tuval resmi, bir birinden farklı tekniklerden oluşan çok fazla sayıda çalışma vardı. Fuar genel anlamda iyiydi. Fakat beni etkileyen az sayıda çalışma vardı diyebilirim.

cont_ist

Bu sene sunulacak olan ”90 Minutes Show”, fuarın tarihinde bir ilk olacak  ve Marcus Graf küratörlüğünde gerçekleşecek. 50 metrekarelik sergi alanında deneysel bir platform oluşturuluyor. Bu alana her 90 dakikada bir farklı sanatçının eserleri yerleştirilecek; dinamik bir sergileme sunulacak. Fuarın son günü çok sayıda sempozyumlar olacak.

Fuarı kaçırmayın derim.

Sevgiyle ve sanatla kalın.

Kapak Görseli: “Kare Sanat Galerisi – Arzu Eş – tüm kavramsal ilişkiler itinayla alt-üst edilir”

emin-mete-erdogan-tf-06-acrylic-on-canvas-125x175cm-2014_36707

x-ist – Emin Mete Erdoğan – TF 06

2014_luz_missing2_83330

Sanatorium – Luz Blanco – Missing 2

Melike Uçku

Bir yanıt yazın