Ressam ve Resim: Mehmet Güleryüz Retrospektifi / 9 Ocak – 28 Haziran @ İstanbul Modern

guleryuz-m-karsi-ruzgar_5_5947984

İstanbul Modern, Türkiye sanat sahnesinde önemli bir yere sahip sanatçı Mehmet Güleryüz’ün ”Ressam ve Resim: Mehmet Güleryüz Retrospektifi” ne ev sahipliği yapıyor.  Sanatçının heykelden resime, gravürden desene, tiyatrodan performansa uzanan zengin ifade arayışlarına ışık tutuyor. Sanatçının farklı birçok dönemini keyifle izleyeceğiniz bir sergi sunuyor size.

Mehmet Güleryüz, 1966 yılında şimdiki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümünü birincilikle bitirdi. Okul yıllarında tiyatroya da ilgi duyuyordu. Oyunculuğunu geliştirerek profesyonel anlamda tiyatroya devam etti. Aynı dönem de 1963 yılında ilk kişisel sergisini açtı.

Eleştirel ve dışavurumcu üsluba sahip olan Mehmet Güleryüz’ün çalışmaları insan ve onu çevreleyen sosyo-politik koşullardan oluşuyor. Figür ağırlıklı çalışmaları ile Türkiye’de ki sosyo-kültürel ve politik dönüşümün insan üzerindeki etkilerini resimlerinde ele alıyor.

Sergi sanatçının 1960’lılardan itibaren çalışmalarını ele alıyor. Kronolojik bir sıra ile sunulan sergi, bir sanatçının iç dünyasını ve yaşadıklarını kendisinin ele aldığı metinlerle zenginleşiyor.

Sergi Küratörü: Levent Çalıkoğlu

 

Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No: 4, 34433 Karaköy – İSTANBUL
T. +90 212 334 7300 F. +90 212 243 4319

Meraklısına: web | facebook | twitter

Melike Uçku

Bir yanıt yazın