Cook Point – Ortaköy

Beşiktaşta bir sokak kahvaltıya ayrıldığından beri yer bulmak zor, Karaköy ise bizim gibi sınırsız çay sevenlere lüks kaçıyor. Örneğin Pim Karaköy. Yeni mekan önerimiz ise Ortaköy sınırlarında. Mistiklal’in instagram hesabını (@mistiklal) takip eden dostlarımız masaya donatılmış bir kahvaltı fotoğrafı görmüştü ya hani, işte burası orası.

2014-11-01 13.09.18Gelelim aynalı mekanın kendisine. Evet, içerde 1500 kişiyle aynı anda Selfie çekmenize imkan verecek uzunlukta bir sonsuz duvar aynası mevcut. Herşeyi çift görebiliyorsunuz. Hani kahvaltı gözü doyurmalıdır ya önce. Çünkü bütün gece kapalı olan göz ilk iş yakınında ne varsa hunharca ona saldıracaktır: “Abi sekiz saatir karanlıktaydım her şey şimdi çok daha güzel görünüyor.” diyerek… Kahvaltı öncesi seksi de böyle açıklayabiliriz. Aş ermek ve aşk ermek. Kısacası ayna iyi olmuş.

aynaDış mekanı da var bu arada hemen yol üstünde, gayet ferah ve oturulabilir. Burası da güne sigarayla başlayanlar için. Öncesinde ne yaptılar bilemem; ama keyif sigarası insanları, bazen benim gibi saf oksijen sevenleriin keyfini kaçırabiliyor dumanlarıyla. Yeri gelmişken dostlarıma hatırlatayım dedim, çünkü biz o gün dışarda değil içerde oturduk biliyorsunuz. Bazen üşümek istemiyor insan. Sabah sabah hele.

2014-11-01 11.26.58Gelelim kahvaltıya. Kalabalık; ama Beşiktaş gibi değil, dolayısıyla siparişte pek zorlanmadık; ama aynadan mıdır nedir, zaman zaman yakın mesafede uzay boşluğunda kayboldu garsona sallanan ellerimiz: Hu hu, huuu huuu, huuuuuu…

2014-11-01 11.27.02Dört aç olarak ortaya söylediğimiz iki kişilik büyücenek kahvaltı setinin gelmesiyle, çay servisi de hızla başladı. Fiyat, lezzet ve sunum olarak bir sıkıntı yoktu açıkçası. Orta diyebilirim.  Fakat Nutella olması gereken şey bence Nutella değildi, daha çok çoko-BİM türevlerinden biri gibiydi. Bazı şeyler ise iki kişiliğe göre olduğundan sayıyla yedik: ” Bunu yiyorum ben almıyorsan?”

2014-11-01 11.45.53

Son olarak hesapta bir ayıpları oldu. Sadece iki kişiye sınırsız çay verme mevzusu. Menüde yazıyordu, biliyorduk; ama çağırır çağırmaz “Çayı soracaksınız” hazır cevaplığıyla gelmesi pişkinlik bence. Çoğu yerde ekstra şu kadar ödeyin, herkese sınırsız olsun gibi yöntemler uygulanıyor ya da en azından en başında hatırlatılıyor. Müşteriye “Bak bak şimdi soracaklar, ben de notu göstericem. Nasıl geçirdik  menüye not yazarak, hahaha” kafasıyla ukela Fransız garsonundan hallice olursunuz. Burada sitemim sadece garsona değil, işletmeye de yeniden düşünmek düşüyor tabi ki.

Bu haftasonu deneyin, bakalım siz ne düşüneceksiniz?

Meraklısına: web | face | ekşi | instagram

 

 

Hüseyin
Takip et!
One comment to “Cook Point – Ortaköy”
  1. Pingback: mistiklal.com | Cook Point – Sıraselviler

Bir yanıt yazın