André Manoukian Quartet @Fransız Sarayı Bahçesi/ 10 Temmuz 2015

Mistiklal Ahalisi,

Tüm ekibe çökmüş olan yaz rehaveti şöyle dursun, sizlere Ramazanda Caz etkinliğinden seçtiğimiz harika bir konser ile merhaba diyoruz.

Fransız piyanist André Manoukian 10 Temmuz akşamı 21:30’da Beyoğlu’ndaki Fransız Sarayı‘nın bahçesinde sahne alacak. Dünyaca ünlü sanatçı, Charles Aznavour ve Gilbert Bécaud gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşmış yetenekli bir isim. Manoukian’a konserinde; ünlü cazcı ve vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz, Türk-Roman müziğinin olağanüstü virtüözlerinden usta klarnetçi Yarımdünya Hasan, asma davul ustası Hacı Rüstem Çembeli ve zurna virtüözü Ahmet Özden  eşlik edecekler.

Kaçırılmaması gereken bu harika konseri mutlaka ajandanıza not edin. Herkese keyifli bir hafta sonu dileriz.

Biletlere şuradan erişebilirsiniz: http://www.biletix.com/etkinlik/SLRJ4/TURKIYE/tr

3489090_7_8cdb_andre-manoukian_26830b0699ffc5c5d2862b00d57ee2b4

1957 yılında Lyon’da doğan Fransız caz piyanisti André Manoukian, Boston’daki saygın müzik okulu Berklee’deki eğitiminin ardından Liane Foly, Charles Aznavour, Gilbert Bécaud, Natacha Atlas, Janet Jackson ve China Moses gibi farklı müzisyenlerle çalıştı.

Türkiye kökenli bir aileden gelen André Manoukian, Ermenistan’ın bayram havasındaki müziklerini tekrardan yorumladığı son albümü Mélanchology’de Kafkasya’nın alaturka davul ritimlerini piyano tınılarıyla bir araya getiriyor. Yelken açtığı bu Doğu rotası, Hazar Denizi’nden Akdeniz’e müziğin sürekli aktığı bir coğrafyadaki halkların kültürleriyle zengin bir alan.  Müzisyenin kozmopolit bir ekiple çıktığı bu müzikal yolculuk, coğrafi ve zihinsel sınırları aşarak dinleyiciye ulaşıyor.

Sedef Can

Bir yanıt yazın