J’adore

Açık söyleyeyim, burayı yazıp yazmamak konusunda ikilemde kaldım. Kıskanıyorum bu cafeyi sizden sevgili okurlar. Kendime saklayacaktım, en yakın arkadaşıma dahi söylemeyecektim, binecektim üstüne vuracaktım kırbacı. Lakin bir anda içim insan sevgisiyle doldu, yazmaya karar verdim.

Emir Nevruz Sokak’ta bulunuyor kendisi. Şöyle anlatayım: Galatasaray’dan Tünele doğru yürümeye başlayın, Koska’nın köşesinden sağa dönün. Sokağa girince sağda küçücük bir cafe göreceksiniz, dışarıda birkaç masası var, üst katta birkaç masası. Küçücük, sıcacık bir yer. Etrafta çikolatalar, çikolata şelalesi, ve mekanın güler yüzlü sahipleri sizi karşılayacak. Masanıza kurulduğunuzda benim çok sevdiğim kahveli drajelerden ve bir sürahi su geliyor. Masanızda hali hazırda çiçek var. Evet çiçek de karanfil (aslında böyle bir kaide yok, rastlantı oldu), hadi espri yapın… Neyse efendim, sıcak çikolata söyleyeceksiniz muhtemelen. Bir sürü çeşidi mevcut. Her şeyi deneyemedim henüz ama denediklerim inanılmazdı. Bailey’s filan da koydurabilirsiniz içeceğinize. Burada içtiğim sıcak çikolatanın rahatlıkla içiğim en iyi sıcak çikolata olduğunu söyleyebilirim. Yanında da çikolata kaşık getiriyorlar.

DSC_06761

Mekan oldukça küçük ama bunu bir eksi olarak saymıyorum. Zira dekorasyonu, çalan eski müzikler, masalardaki çiçekler, işletmedeki özen vs. her şey  sevimli geliyor insana. Söylemeden edemeyeceğim, sevgilinizi ya da hoşlandığınız insanı götürmek için oldukça müsait bir yer (lan öyle değil be, cafeye götürmek manasında…) Ortam sıcak, müzikler hoş, çikolata filan… Daha ne olsun? Tek eksisi var o da çok sık giderseniz kaseyi büyütürsünüz, uyarmadı demeyin.

Foto: Elif Güngör

“Mutlu günler!” | mistiklal ekip
Latest posts by Yiğitcan Karanfil (see all)
7 comments to “J’adore”
  1. genelde yer olmaz ya. beklicektik tabi, dediler orası da bizim hiç bi farkı yok aynı menü aynı ortam.. döndük. 2 adım aşağıdaki jadoredan daha büyk, ve fakat yine sempatik ve küçük yeri de almışlar. fazladan bi de lafontane di trevi demişler adına pizza mizza da veriyolar. çıkıyosn yukarı ortam aynı. masalar çikeler duvardaki kçük lambalar. 2menü geliyo. bi klasik jadore menüsü bi de bu italyanyemeklerifilanfilan. güzel yine

  2. Pingback: mistiklal.com | Yalnızlar için 14 Şubat: Sevgililer Günü Dosyası 2014

Bir yanıt yazın