Purple Cafe & Bar

Merhabalar sevgili okurlar, nasılsınız? İyisiniz iyisiniz. Ya da değilsiniz ama sizi teselli edecek vaktim yok. Evet, ne diyordum? Purple.

Günlerden bir gün, ne yapsak nerede otursak diye düşünürken Yeşilçam dolayları aklıma geldi. Bu civarda bulunan pek çok cafe/bar olmakla birlikte ben pek azını bilmekteyim. Buraları keşfetme isteğim depreşti ve Ayhan Işık Sokağa yöneldik. Köşede, dışarıda konumlanmış renkli masaları ile Purple gözümüze çarptı.

Sigaraperver insanlar olmadığımızdan içeriye yöneldik. Renkli ve şirin bir iç tasarımla karşılaştık. Birkaç adet odadan birisinde sahnedeki davul seti gözüme çarptı. Arada canlı müzik olduğunu tahmin ediyorum ancak biz hafta içi gitmiştik. Yalnız şirin, renkli filan dedim iyi güzel de ilk girdiğimizde “cıp-tıs cıp-tıs” tekno çalması biraz çelişkili geldi bize. Ardından garson hanım kızımız teşrif etti masamıza. Biraz acemi ve çekingendi. Ben pek dert etmem böyle şeyleri şahsen, neticede serviste bir aksama da olmadı lakin biz ne alacağımızı düşünüp menüyü kurcalarken kızcağızın “Geleyim mi?” sorusu beni güldürmekle birlikte acımasız bir dostumun “İstiyorsan gel yani” demesiyle sonuçlandı.

Ben çok enteresan bir seçim yaparak bira söyledim. Bildiğiniz fıçı Efes işte. İki arkadaşımın ise söyledikleri makarnadaki patlıcanların kabuklarının soyulmamış olması haricinde şikayetleri yoktu(mevsimi değil ya, kalın oluyor kabukları). Biranın yanında sosisli patatesli enteresan bir kızartma şeysi vardı aslında, birayla birlikte indirimli oluyordu sanırım fiyatı ancak yiyesim gelmedi o an için. Çok deli çeşit olmasa da çoğu kişiyi tatmin edecek bir menüleri var. Ayrıca tuvaletler güzel, Hüseyin bile sevdi.

Varsa bir etkinlik gününde giden, farklı şeyler tadan eklemekten çekinmesin, şimdilik daha fazla yazılacak şey yok gibi benim açımdan. Kendinize iyi bakın, ara sokaklarda kaybolmayın.

Meraklısına:  web | mail | twitter | face | ekşi mekanist

“Mutlu günler!” | mistiklal ekip
Latest posts by Yiğitcan Karanfil (see all)
5 comments to “Purple Cafe & Bar”
  1. Selamlar, blogunuzu severek takip ediyorum (zannedersem google search sayesinde bulmuştum). Yeni mekanlar hakkında bilgi verirken birkaç da resim olsa süper olur. Yazdıklarınızı göz önünde canlandırabilmek adına katkısı olabilir.

    Bir de gitmek istersek diye en azından göz aşinalığı yapabilir.

  2. Öncelikle merhaba.

    Genel itibariyle yazı bizim için daha değerli. Başladıktan bir süre sonra da bize resim mevzusu iletildi. Tartıştık bir ilke belirledik: “Fotoğraflar yazıdaki gibi merak unsuru içersin, ucundan accık göstersin; hepsini değil.” Hatta bir deneme de yaptık (bkz: Thales Kafe & Bar) fakat devamını getiremedik. Yazdığınıza da uyuyor galiba.

    Sonuç olarak, “Madem talep var bu konuya biraz daha eğileceğiz” diyebilirim. Ayrıca sizler de flickr grubumuza veya facebook sayfamıza resim ekleyebilir; deneyimlerinizi aktarabilirsiniz.

    Danke şön | Mistiklal

Bir yanıt yazın