Unter

Geçenlerde, sadece kahve ve tatlı için uğradığımız bir Karaköy mekanını yazacağım bugün: Unter. O günkü asıl hedefimiz olan Dem’e girememiş (sıra vardı çaycıda siz düşünün!), Karabatak’ın kalabalığından da ürkmüştük tam o sırada Karabatak’ın karşısındaki cafe ilgimizi çekti; zannedersek Unter, Almanca Under (alt-altında) demek oluyor diyerekten içeri giriverdik.

Bir de ne görelim orası da tıklım tıkışmış (ah trendy olmak sen nelere kadirsin). Bulduk bir masa kıvrıldık fakat mekanda öyle bir trafik var ki, mutfak hariç sekiz kişi saydım. Ortam küçücüktü, o kalabalık çalışan sayısını çözemedik açıkçası, durmadan bir hareket vardı etrafımızda. Sonradan diğer katlarda da servis var diye düşündük ki sahiden öyleymiş. Ha o kadar kişi niye boş boş tepemizde dikiliyordu o zaman, bu bir muamma. Bu arada mutfak açık ve koku olayını çözememişler. Normalde balık kokusu rahatsız etmese de kahve içerken hoş olmuyor.

İnternete biraz göz attım, pek çok yerde yazılmış pahalılık mevzusu ve gerçekten haklılar! Menü insanda şaşkınlık uyandırıyor, iki örnek vermem gerekirse schnitzel 30 TL,  sosisli sandviç ise 25 TL. Tavuk ürünleri ve sandviç-dürüm tarzı yemekler 15-20 TL’yi aştığı vakit göze batıyor. Ben çok abartılı buldum, üstelik %10 da servis ücreti alınıyor menü de yazdığına göre. İşte bunlar hep eksi puan.

imageHer neyse biz iki kahve (Julius Meinl kullanıyorlar) ve bir apple crumble sipariş ettik. Tarçınlı dondurma ile servis etmişler crumble’ı, lezzetliydi de denebilir ancak çok derin bir kap kullamışlar bu sebepten alttaki ekşi elma ile üsteki meyva ve kurabiye parçaları diyelim (ya da hamur) birbirine karışamıyor. Bu da alttaki elmanın yarısını bile yemeden tatlının üstünü yemiş olmanıza sebep oluyor. En altta kalan koca bir kap dolusu pişmiş ekşi elma da açıkcası tek başına yenmiyor. Kısacası lezzetli olabilecek bir şeyi yanlış bir şekilde sunuyorlar. Tatlının üstü gerçekten lezizdi çünkü.

Şimdi açık konuşayım, yemeğe gitmeyi düşünmem belki kahvaltıya uğranabilir, lezzet ve servis ölçümü için ama o da pahalıya gelecektir kesin. İçkisiz bir yemekte adam başı 50 TL ve üstünü göze alıyorsanız deneyin derim, öbür türlüsü yanından geçip gidin.

Meraklısına: web | ekşi

Sedef Can

Bir yanıt yazın