Public House

Pazar günü karnımız zil çalmaya başladığında Asmalımescit’te nereye girsek diye kara kara düşünüyorduk. Şimdi’de karar kılmışken dikkatimizi hemen yanı başındaki Public House çekti. Nasıl bir yermiş diye içeri doğru bakınırken bir anda kendimizi masada bulduk. İyi ki de bulduk, hem yeni ve güzel bir mekân keşfettik hem de midemiz bayram etti.

fotoğraf 1 (5)

Public House adı üstünde bir pub, hatta pub/bar/lounge olarak geçiyor anladığım kadarıyla, zengin atıştırmalık menüsü ve bira çeşitleriyle isminin hakkını da veriyor. Mini burgerler, meze tabakları ve atıştırma sepetleri içkiyle beraber güzel seçeneklerden. Gündüzlerine oranla daha çok bir gece mekânı, zaten direkt buraya akşam gelmeli ve ortamı tecrübe etmeliyiz diye düşündük. Ben özellikle dekorasyonu ve loş ışıklandırmayı çok beğendim, hele kış günlerinde insana daha da iyi geliyor. Yalnız ambiyanstan mıdır nedir, girer girmek sıcak şarap sordukJ ne yazık ki yoktu bence bir an önce menüye dâhil etsinler özellikle kış öğleden sonraları harika olacaktır.  Bu gidişimizde kırmızı şarap eşliğinde parmesanlı tavuk ve avokadolu salatayı denedik. Yemekler ve sunum gerçekten güzeldi, hele masaya gelen ekmekleri ısıtmışsınız ya orada mest olduk sahiden de. Fiyatlar gayet makul, abartılı bir yanı yok, çevredeki diğer cafe-barların ayarında diyebiliriz. Public House’un şimdiden rutin olarak uğradığım mekânlardan biri haline geleceğini düşünüyorum.

Peki; ne kötüydü derseniz, tuvalet beklediğimiz kadar temiz değildi açıkçası, böyle güzel bir ortam yaratıp tuvaleti ihmal etmek olmaz. Pisti demiyorum bakın fakat gereken özen gösterilmemişti.  Hijyen ya da peçete eksiği gibi mevzular böyle güzel yerlere yakışmaz, o konuda uyarmış olalım. Düzeltilemeyecek şeyler değil bunlar zira.

Kış günlerine ve Asmalımescit akşamlarına çok yakışacak bir yer Public House, bir an önce gidip deneyin derim!

Sedef Can

Bir yanıt yazın