Sevgililer Günü: Yine mi Valentine! 2014

fotoğraf 3 (3)

Dostlar Şubat ayına girmiş bulunuyoruz, bu ay gerek çiftler gerek yalnızlar için adeta bir psikolojik savaş, adeta bir sisteme hizmet vakti! Evet, yüzünüz düştü değil mi? Yine o geldi, evet ondan bahsediyorum Valentine denilen kapitalizmin kölesi olmuş aziz kardeşimizin gününden. Sevgililer günü nam-ı diğer Çiçekçilerin Bayramı geldi çattı! Henüz fark edemediyseniz de bir kaç güne idrak edersiniz korkmayın:)Öhöm bu yazı böyle başlamamalıydı ama oldu bir kere toplayacağız artık bir yerinden.

Bu sene Mistiklal olarak aldığımız karara göre çiftler için olan sevgililer günü yazısını ben yazıyorum. Sevgilimin olması (yaa yaaa savaş dedim yukarıda okumadınız mı?) tabi burada büyük rol oynadı. Peki, ben size çift olarak bizim ne yapacağımızı mı yazacağım hayır elbette. Biz kuul ötesi bir çift olduğumuzdan yeni trendleri takip ediyor, yılbaşı, doğum günü ve bilumum özel günleri aşağılıyor, özellikle kutlamıyoruz (yalanlar yalanlar). Yalnız dikkatinizi çekerim, böyleleri de çoğaldı artık neaaay sevgililer günü mü çok banalll! Evet, dünyanın en kaliteli konsepti değil belki ama hakkını vermek lazım. Ha Valentine’s Day kurban olduğum Ya Resulallahtan gelebilir amma lakin ki öyle değildir. Yani özet geçecek olursam ergenliği boyunca elinde kırmızı gülle dolaşanlara bakıp gıcık olmuş kızlar yemez bu numaraları şimdiden söyleyeyim (hâşâ kendimden bahsetmiyorum tabii). Tamam, tamam bu kadar geyik yeter eyyorlamam bu kadar.

Yürekten tavsiyelerime geçersem; o gün evi olan tüm çiftler kırıp bacağınızı evinizde oturun.  Birbirinize zaman ayırın, yemek yiyin, içki için, film izleyin… Dışarıda ne var ya, çıkmayın dışarı falan.

Beyler çikolata ve çiçek her daim en yakın arkadaşınız bunu unutmayın. Buzdolabı gibi hatunlar bile seviyor bu jesti ona göre. Hele işyerine falan yollarsanız daha da güzel, tek başına çikiletaya sahip olmanın anlamı ne ki? Zira hayat hava attıkça güzel… Yalnız geyiğimi bitirememişim dikkatinizi çekti değil mi? Tamam isyan bayrağı çekmeyin işinize yaracak şeyler geliyor şimdi!

İlle de dışarı çıkacağım uleynnn diyen arkadaşlar için önerilerimiz şöyle:

 Öncelikle pahalı seçenekleri sıralıyorum:

  1. The Marmara Oteli’nin içindeki Raika güzel bir Sevgililer Günü menüsü hazırlamış. Sadece Yemek menüsü 250 TL, geceye barda devam ederim diyenlere 300 TL fakat sadece bara gelirim bana ne yemekten diyenlere 150 TL. Elbette verdiğim fiyatlar kişi başı. Raika’nın hayli tuzlu ve şık bir seçenek olduğu her halinden belli.
  2. GoodMood- Pera Fransız Mutfağından seçenekler sunan bir mekân, kişi başı 150 TL’lik bir menü hazırlamışlar.
  3. Son tuzlu seçenek olarak Leb-i Derya’yı belirledim. Bilmeyenler için belirtelim hem Richmond Hotel’in Terası’nda hem de Kumbaracı Yokuşu’nda olmak üzere iki adet Leb-i Derya mevcut. Manzara ve ambiyans gayet günün anlam ve önemine uygun.

Bu kadar pahalı seçenek yeter bence şimdi daha rizınıbl ortamlara göz atalım:

  1. İlk önerim Deep Restoran, çok şirin bir ortamı var. Müzikler ve yemekler güzel. Tuvalet tavanındaki delikte hallolduysa problem kalmamıştır. Kişi başı 50-60 TL’ye alkollü güzel bir yemek yenir.
  2. Manzaralı teraslardan Gemi de Sevgililer Günü için güzel bir seçenek olabilir. Yerli içki ile iki kişi 100-120 TL arası bir hesap ödemeniz işten bile değil.
  3. Fıccın benim en sevdiğim restoranlardan biri, benim gibi rakı-meze sofrası size göreyse tavsiye ederim. Fiyatlar gayet uygun, baş başa güzel bir yemek için ideal.
  4. Duble Meze Bar, yeni açılan bir mekân henüz ayrıntılı inceleme yapamadık ancak hakkındaki genel görüşler çok olumlu. Menüsüne şuradan göz atabilirsiniz, şarap yahut rakı eşliğinde manzaralı ve mezeli güzel bir akşam için harika duruyor.
  5. Ca’d’Oro Salt Galata’nın içinde yer alıyor. Menüleri biraz kısıtlı ama yaptıkları her şey gerçekten lezzetli, fiyatlar ise sunulan hizmet ve ortama göre gayet makul.  Tek sorun seçeneklerin azlığı, gitmeden bir menü araştırması yapmak isteyebilirsiniz.

Gelelim Sevgililer Günü’nü etkinlik ile kutlamak isteyenlere önerilerimize:

  1. @Salon IKSV’deki Jens Lekman konseri çiftler için kaçırılmayacak etkinlerden biri gibi duruyor. Romantik şarkılar eşliğinde geçecek bir gece için güzel seçim olacaktır. Bu arada konser Garanti Caz Yeşili kapsamında onu da es geçmeyelim.
  2. @The Marmara Hotel ‘in balo salonunda piyanist Tuluyhan Uğurlu sahnede olacak, ilgilenenler buradan yaksın: http://www.biletix.com/etkinlik/RKTL1/TURKIYE/tr
  3. @Cemal Reşit Rey’de CRR Caz Orkestrası ile Elif Çağlar sahnede. Elif Çağlar’ın eşsiz sesiyle harika bir akşam bizi bekliyor gibi!
  4. @Garajistanbul’da tam iflah olmaz romantiklere uygun bir seçenek var: Bülent Ortaçgil & Birsen Tezer aynı sahnede! Bu iki isimin ardından fazla da söze gerek yok zaten.
  5. @JollyJoker’de Yeni Türkü sahnede olacak, sevilen şarkılarıyla çiftlere eğlenceli bir gece yaşatacaklar gibi duruyor.
  6. @Babylon Ayhan Sicimoğlu &  Latin All Stars Sevgililer Günü’ne özel konserinde sıcak ve keyifli bir gece çiftleri bekliyor. Latin rüzgârları eşliğinde kutlamak isteyenlere tavsiye olunur.

Şimdiden herkese iyi eğlenceler diliyorum!

Sedef Can

Bir yanıt yazın