gnlev’in oyunu: Site @Hayal Perdesi / Mart 2015

kapakmit_logo

Sayfamızda ilk kez yer verdiğimiz bir tiyatro topluluğu olan gnlev‘in oyunu Site; Mart ayında Beyoğlu’ndaki Hayal Perdesi’nde olacak. Topluluğu ilk oyunları Yüksek Derece’den hatırlayanlar olacaktır.

Takvim şöyle:

12  26 Mart 2015

Saat 20.00 @Hayal Perdesi

Biletler şuradan: http://www.biletix.com/etkinlik/STJ33/ISTANBUL/tr

Hemen sinopsisi ve diğer bilgileri de verelim:

SİTE

“Çimler biçiliyor. Çalılar budanıyor. 7/24 kapalı devre. Her şey olması gerektiği gibi. Koskocaman, masal gibi bir havuz“Merhaba” diyor.

Nasılsın?

Uzakta, duvarın ardında bir sürü köpek havlıyor.

Kentsel dönüşümün günlük hayatımızın bir parçası haline geldiği günümüzde “güvenlikli site” olgusu da farklı PR konseptleriyle karşımıza çıkıyor: Şehrin merkezinde modern, çağdaş, güvenli ve huzurlu bir yaşam, artık bizden sadece birkaç taksit uzakta.

Şehir, daha iyi olma yolunda sürekli ve akıl almaz bir değişim halinde. Şehrin yaşam alanları, çizgileri yeniden çiziliyor. Bu çizgiler çekilirken yerimizi almak zorundayız.

gnlev’in sahneye koyduğu oyunu “SİTE”de, mükemmel eğitimden bahsediliyor. Günlük yaşamda aktif olan çiftlerden, yardım gecelerinden, vücut bakım setlerinden, sorumluluklardan, pedagojiden…

Kısacası SİTE, şehrin keşmekeşinden, dışarıdaki tüm o kötülüklerden kaçıp, güvenli yaşamlar sürdürmek isteyen insanların öyküsüdür.

Gerçeklik ve oluş arasındaki çelişkinin güvenlik kameralarına takıldığı oyunda, her şeyin sürekli onarılıp başa döndüğü steril yaşam alanlarının karanlıkları dile getiriliyor

2011 yılında kurulan tiyatro topluluğu gnlev, dört sezondur devam eden “Yüksek Derece ve 04:34 adlı oyunlarının ardından “SİTE” ile seyirciyle buluşuyor.

Oyuncular:

Dicle Alkan, Doğa Demirhan, Semra Morgil, Öykü Oktay, Emre Taştekin

Yazan & Yöneten: Turgay Doğan

Müzik: Farfara & Men With A Plan & goodgame

Sahne Tasarım: Nihan Arısoy & Turgay Doğan

Işık tasarım: Uğur Küçükdağ

Yönetmen Yardımcısı: Merve Mutafoğlu

Teknik: Tolga Sarıaydın

Grafik Tasarım: Suyumbike Güvenç

Yapım: gnlev

YER:

Hayal Perdesi Beyoğlu

Meşelik Sokak No. 10

Taksim – Beyoğlu

İstanbul

Tel.: 0212 – 245 1048

Meraklısına: web | facebook | twitter | ekşi

 

Sedef Can

Bir yanıt yazın