Mangal Keyfi

Taa lise yıllarından beri gittiğim bu mekanı yazmasam olmazdı. Meydan’dan Tünele doğru inerken İmam Adnan Sokak’tan girip ilk sola dönüyorsunuz, hemen karşınıza çıkıyor. Ya da dalıp daha yürüdüyseniz Ağa Camisi’nin sokağından girip ikinci sağa dönün (var ya ben olmasam anında kaybolucaksın, hadi yine iyisin). Tabelada MK yazması, 90larda çocuk olanlar arasında haliyle Mortal Kombat esprilerine sebep olacaktır. Ne psikopat bir nesiliz anlayın artık, 8 yaşında Mortal Kombat mı oynanır lan?

Mangal Keyfi dediğimiz yer bodrum, zemin ve 1. kat olmak üzere bayağı alana ve dışarıda da bir takım masalara sahip bir adet dürümcü. Yine de öyle ferah bir mekan filan değil ama olsun biz oranın sıkışıklığını seviyoruz zaten. Neyse efendim, bildiğimiz dürüm çeşitleri var. Adana, urfa, çöp şiş, tavuk şiş, ciğer şeklinde. Bunların yanında pek ilginçtir ki mantar dürüm mevcut.  Şahsen başka dürümcüde böyle bir şey görmedim ama yediğime de pişman olmadım, tahmin ettiğimden çok daha lezzetliydi (tabi bu yıllar önceydi). Benim favorim çöp şiştir, ardından mantar gelir. Ancak bu benim tercihim tabi. Burada yediğiniz şey bldiğimiz dürüm işte arkadaşlar, iyi olanından. Açık ayranları da fena değildir. Fiyat açısından ise son zamanlarda fiyat biraz arttıysa da verdiğiniz paraya değer.

Mangal Keyfi’ni farklı kılan aslında ortamı. Tabii ki İstiklal’de alışık olduğumuz bir durum ama müşteri kitlesinin büyük çoğunluğu üniversiteli gençler. Hal böyle olunca burasının belki de dünya üzerinde rock çalan tek dürümcü olması gibi bir durum söz konusu. Ayrıca duvarlar üniversitelilerin hazırladığı anarşik, kinayeli ya da etkinlikleri bildiren pek güzel afişlerle bezelidir.

Tuvalet ihtiyacınızı gidermek istediğinizde bambaşka bir dünya ile karşılaşacaksınız. Bayan tuvaleti hakkında fazla bilgim yok doğal olarak ancak erkekler tuvaletine girdiğinizde klozetin yanında bir pisuvar göreceksiniz. ancak pisuvar duvara bitişik neredeyse, omzunuzu duvara yapıştırmanız lazım. Ama keşke tek derdimiz bu olsa sevgili okurlar. Aynı zamanda pisuvarın üstündeki duvar bir eğimle bizim üstümüze doğru gelmekte. Ve tam kafa hizasında bir havalandırma deliği ile fan var! Yani ne yapıyoruz? Omzumuzu duvara dayıyoruz, vücudun üst kısmını biraz geriye çekiyoruz ve saçınız uzunsa fana kaptırmamaya gayret ediyoruz. Lafın kısası: uzun saçlı ve geniş omuzlu bir insansanız işiniz zor. Ha, bu arada tuvaletteki “Lütfen küçük su için pisuvarı kullanınız” yazısı da çok bombadır.

Neticede tuvaleti biraz sıkıntılı olsa da İstiklal’deki en sevdiğim dürümcülerdendir. Eklemek istediğiniz bir şey varsa yorumlar kısmı bu günler içindir. Afiyet olsun.

“Mutlu günler!” | mistiklal ekip
Latest posts by Yiğitcan Karanfil (see all)
7 comments to “Mangal Keyfi”
  1. mmm… canım dürüm çekti valla, biliyorum orayı böyle kalın lavaş ekmeğine yapıyorlardı dürümü yanlış hatırlamıyorsam… evet lezizdir, gidilesidir… bu arada “lavaş” kelimesini yazıda ilk defa kullandığımı farkettim… neyse… olsada yesek!

Bir yanıt yazın