Balkon Cafe

İlk olarak mekanın yerini tarif etmekle başlayayım; mekan Asmalımescit’de herkesin bildiği Babylon’un bitişiğindeki binanın en üst katında yer alıyor. Yeri son derece kolay. Bir iki basamaktan sonra sağ tarafta dünyanın en özel asansörü ile en üst kata çıkıyorsunuz. En garip asansör demeliydim galiba çünkü kabin alıştığımız gibi kare veya dikdörtgen değil, adeta bir yamuk. Yani adamlar resmen oraya özel asansör yapmış. Bu asansörün bir önemli detayı ise en üst katta inmeniz gerekiyor ama aslında gayet de kat arasında duruyor, kapı açılıyor ve merdivenin ortasında buluyorsunuz kendinizi. Tabiki bir aşağı katta inip yukarı çıkmak da mümkün.
409-balkon-3
Mekana girince sağ tarafta ismini aldığı balkonu ve devamında terası yer alıyor. Tabiki kışın balkonu o garip muşambalar ile örtülüyor ama yazın yer bulabilmek muzice resmen. Sol tarafta ise Haliç manzarası, hafiften çatı katı hissini yaratan bir mekan bekliyor sizi. Aslında kapalı kısmı çok küçük bir yer. Sola doğru kıvrılarak devam ediyor. Özellikle kalabalık çıktıysanız o akşam ve biraz da sanşlıysanız sol taraftaki koltuklar tam size göre.
Mekanda güzel bir bar ve minik bir dj kabini de mevcut. Akşamları tavandaki ışıklar ile gayet hoş bir ortam oluyor. Yemeklerine gelirsek… Açıkçası bir kez yemek yedim ve hatırladığım kadarıyla iyidi. Ama bana sorarsanız orası daha çok keyifle arkadaşlarınızı toplayıp gidebileceğiniz, birşeyler içebilceğiniz atıştırmalık bir yer.
Ve sırada tuvaletler var… Tuvaletler asansörden indikten sonraki merdivenlerin sağ tarafında. Yani mekanda otururken gitmek isterseniz, mekandan çıkıp sahanlığı geçerek gidiyorsunuz. Haliyle mekanın kapısından giren herkese ya yeni gelmiştir ya da wc den dönüyordur gözüyle bakıyorsunuz.
Sonuç olarak arkadaşlarınızla muhabbet edebileceğiniz, birşeyler atıştırıp içebileceğiniz, yazın terası ve balkonu ayrı bir keyifli olan mekan olarak özetleyebiliriz.Meraklısına:  web | mail | twitter | face | ekşi | mekanist 

“Mutlu günler!” | mistiklal ekip
Hüseyin
Takip et!
2 comments to “Balkon Cafe”

Bir yanıt yazın