Privato Kafe

Bu yazı tüm çok sevilesi babaannelere, özlenen ananelere ve yakışıklı dedelere adanmıştır. Çünkü hafta sonu gittiğimiz bir mekan tam anlamıyla size onları hatırlatacak. Mutfaktaki yemeği, değişik hallerdeki antika eşyaları ve kokusuyla bir garip olacaksınız. Çok kapılmayın, çünkü sallama çayı görünce derin bir hayal kırıklığı yaşayacaksınız…

Bu mekan Galata bölgesinde, Açık Mutfak civarında yani tünelden doğru inerken sağdaki sokaklardan birinde sol yanınızda. Kuleye en yakın olan sokak diyebilirim çünkü önündeki boş parsel sayesinde masanızda otururken kuleyi ve tepesinde fotoğraf çeken Japonları kolaylıkla görebiliyorsunuz.

Genel görünüşü babaanne konseptinde demiştim, detayları ve yorumları size bırakıyorum. Ben önündeki boş parselin hikayesini anlatayım. Arsaya bakan cephedeki anlamsız tel örgüleri ve boş otoparkı görünce merak ettik, garsonda hemen anlattı. Şöyle ki birden fazla hissedar varmış ve biri de Ermeni Vakfı olduğundan çoğunluğu elinde bulunduran abimiz otopark olarak bırakmış. Bir süre önce de tel çekmiş. Tam ağaç dikilesi, açık kafe park yapılası bir yer. Galata’nın da dibi yani. Üzülmemek elde değil.

Denemeye değer. Bizim ilgimizi çekmişti en azından.

Meraklısına:  web | mail | twitter | face | ekşi | mekanist

“Mutlu günler!” | mistiklal ekip
Hüseyin
Takip et!
One comment to “Privato Kafe”
  1. hakikaten tam bir anneanne mekanı, eski eşyalar, soba, anneanne fincanları… aşçıları gürcüymüş. dolayısıyla gürcü böreği bulmak mümkün. sallama çay oldukça hayal kırıklığı yarattı ama kahvesi gayet başarılı.girişte bir sepetin içinde köy yumurtaları duruyor yanında da organik köy kahvaltısı falan yazıyordu nasıl bir şey merak ettim. bir ara denemeli.

Bir yanıt yazın