Coffeetopia

WP_002774

Bir yaz günü İstanbul’un en sevdiğim semtlerinden biri olan Eminönü’nde yürürken keşfettim burayı. Aslında saat henüz öğle vaktini bile göstermemişti ve ben çoktan üç bardak kahveyi tüketmiştim. Yine de dayanamadım daldım içeri. İyi ki de dalmışım, güler yüzlü bir servisle ve harika Cold Brew’larla karşılandım, o gün bugündür de müdavimi oldum mekânın.

IMG_5872

Ben tesadüfen keşfetmiş de olsam bu güzel işletmenin yaratıcısı Şerif Başaran, benim gibi kahve tutkunlarının ismini iyi bildiği bir girişimci. Gitmek ve denemek isteyenler için yol tarifi ile başlayalım; Eminönü meydanındaki Yeni Cami’ye komşu Nimet Abla piyango bayiini bilmeyen yoktur sanırım, düz yürümeye devam edin hemen karşı kaldırımda Coffeetopia’yı göreceksiniz.

Özellikle turistleri çok çeken bir kahveci burası, şimdiye kadar neredeyse hiç boş görmedim hatta hava güzelse dışarıdaki masalarda yer bulmak güçleşebiliyor.  Üst katlar hafta sonu kalabalık ama hafta içi okumaya ve çalışmaya uygun oluyor. Özellikle birinci kattaki büyük masalarına kurulmaya bayılıyorum.

WP_002781Gelelim kahvelere; ben en çok Cold Brew’larına tutkunum özellikle Columbia çekirdeğini tavsiye ediyorum. V60, americano ve coffee-shotları da gayet başarılı. Yalnız shotları sert, sadece latte seven bünyeye ağır gelebilir. Tatlı olarak çeşitli cheesecakeler, kekler vitrin gözlemime göre bazı bazı tiramusuları oluyor. En sevdiğim ballı kek olmuştu aslında (tam üstte gördüğünüz) ama ne yazık ki uzun zamandır yapmıyorlar. Evet, burada ufak bir sitem söz konusu:) . Kahve dışında denenmiş ve beğenilen beyaz sıcak çikolataları var ben içmedim amma ve lakin sizin için üç kişiye denettim üçü de beğendi, kısacası kefilim.

Benim için Eminönü’nün yeni göz bebeği burası,  geçerken mutlaka bir kahve molası için uğrayın. Pişman olmayacaksınız.

Sedef Can

Bir yanıt yazın