Kör Agop Pera

2014-12-11 22.52.27-1

İsmail. Mistiklal’in gizli kahramanı. İnsanlara bahseder, bize yeni mekanlar önerir; o da bizim gibi denemeyi sever çünkü. Varsa bir kusuru, sadece kendinden bahsedilen yazıları okumasıdır. Oku İsmail: Bu mekanı seni askere uğurlamak bahanesiyle denedik sonuçta. Güle güle git, hiç gitmemişsin gibi de gel.

Mekanımız Canım Ciğerim’in karşısında —Orayı merak edenler çok yakında yayınlanacak yazısını kaçırmasınlar– –Eskiden aynı mekanda yine orta-lüks segmentte Café de Pari soslu Biftek yiyebileceğiniz başka bir işletme vardı. Altında bulunduğu binanın haşmetinden olsa gerek, buraya yerleşen ağırlığını menüde de hissettiriyor. Normal karşılanabilecek fiyatların biraz üstünde, haberiniz olsun. Zaten turistleri hesaba kattıkları her halinden belli.

2014-12-12 21.09.53Tarihine dönecek olursak… Tabeladaki 1938’ten beri ibaresi Kumkapı’daki esas meyhane için geçerli, burası yeni. Agop Kumkapı’daki yüksek tavanlı yerinde bir duble içemeden vefat etmiş, biz de henüz denemedik. İki mekanı da 3. nesil torunlar işletiyor. Mazi faslını bitirmeden önce hoşuma giden bir detayı, kadınların meyhane alındığı ilk yerlerden biri olduğu bilgisini Kör Agop’un kendi sözleriyle aktarmam gerekiyor:

 

Hüseyin
Takip et!
One comment to “Kör Agop Pera”
  1. Pingback: mistiklal.com | Canım Ciğerim

Bir yanıt yazın