Bu sinema “Başka Sinema”

Başka-Sinema

İşte bunu seviyorum, büyük bir şehirde yaşamanın keyfini (gerçi İstanbul=love-hate relationship). Bir sene boyunca 65bin nüfuslu bir yerde yaşayıp etkinliklere hasret kalmış bünye olunca bütün kalabalığına ve karmaşasına rağmen insan haliyle özlüyor.

Yakın arkadaşımız Rana sayesinde haberdar olduğum bir oluşum Başka Sinema. Sloganları da aslında ne içerdiğini ele verir şekilde “Bize her gün festival”. Yani şu ana kadar festivalde gösterilmiş filmleri ya da gösterim şansı bulamamış bağımsız filmleri ayağımıza kadar getiriyor. Yerli ve yabancı bu fimleri  günde aynı salonda en az 3 ayrı film şeklinde Beyoğlu Beyoğlu, Altunizade Capitol, Kadıköy Rexx sinemalarında izleme şansına 1 Kasım’dan itibaren erişmek mümkün.

Mistiklal’i ilgilendiren kısmı da “Beyoğlu Sineması”. Yalnız şöyle bir durum var imiş, önceden uyaralım. Eğer bir filme gitmek istiyorsanız gelecek günlere bilet alamıyorsunuz sadece geçerli günde olan filmlere gidebiliyorsunuz. Hani festival gibi 5 gün sonrasına bilet almak mümkün değil. En azından Beyoğlu Sinemasında öyle idi.

beyoglu_sinemasi

Festivaller dışında çok gidilmeyen Rexx ve Beyoğlu gibi sinema salonlarının yaşatılması için böyle etkinliklerin artması dileklerimi sunup, sizlere de iyi seyirler dilerim.

Meraklısına: Başka Sinema | Beyoğlu Sineması

[sfoursquare uid=22179935 vid=4bb71c6a46d4a593851ac7c0]

 

Merve Nur Günen
Latest posts by Merve Nur Günen (see all)

Bir yanıt yazın