Deep Restaurant

62-deep

Motor-ben vs Tripadvisor-turist

“Emancipator konseri nasıldı?” yada “Babylon nasıl bir yer?” yakında yazacağız; ama şimdi konser öncesine dönelim. Bu arada size hiç mistiklal yazarı olmanın zorluklarından bahsetmiş miydim? Bir yere gidileceğinde ya da yemek yenileceği vakit gözler hep size dönüyor: “Evet mistiklal söyle bakalım!” O anlarda kendimi arama motoru gibi hissediyorum. Yeni yerler denetmek de sıkıntı. Sen beğenirsin, başkası beğenmez. Hafif gergin bir durum. Sanki dükkanın sahibiymiş gibi beğendirme çabaları. Neyse ki bizim ekip Deep’i beğendi.

Öncelikle meydana yakın, caddeden içerde. “Hoop!” diye, daha grup ne olduğunu anlamadan, insanları içeri sokabiliyorsunuz. Fakat küçük ve turistik bir mekan, dolayısıyla kapıdan döndüğünüz de olabiliyor. Tripadvisor’dan görüp gözüne kestirmiş çakal turistler gibi “biz yarım saat daha dolaşalım sen yeri ayırt usta” da diyebilirsiniz. Böyle yazınca aklıma Cem Yılmaz geldi: “Torbalar kalsın anam, biz geze geze gelelim?!”

Modern Kebap ile ne içilir?

Menü de içerik ve fiyat olarak biraz turistik; ama belli bir kalitede çeşit çeşit yemeği yiyebiliyorsunuz. Üstelik yemeklerin yanlarına hangi şarapla iyi gider diye de yazmışlar. Ben ayran içtim anam, köftenin yanında en iyi giden içkilerden. Nane kokteyli eşiliğinde.

Zaten masada reklam ve mimarlık sektöründen insanlar var. Herkes Evropa görmüş, bir ara saç traşının kuzey ülkelerinde ne kadar pahalı olduğunu konuşuyorduk. Düşün! Bize şarap tercihi mi? Turistler çok seviyor onları. Yoksa bizde beyaz mı kırmızı mı karar veremeyip Rose içen çok var.

Geçen yine heladayız…

Yazıyı sonlandırırken tuvalete değineceğim; ama geçen hafta yaşadığım olayı anlatmadan olmaz. Arkadaşla pisuvardayız. O işini bitirip elini yıkamaya giderken yenilenen mistiklal için “Bu arada site çok güzel olmuş abi” dedi. Hani nerden aklına geldi diye soramadım. Baktıkça sizi hatırlıyorum der falan…

2013-10-25 20.32.48

Neyse sonradan benim ve mistiklal’in bu mevzuya değinme eğilimimizden çağrışımla olabilir diye düşündüm. Bu mekanı da es geçmeyeceğim. Tavan delik, temizlik üç buçuktan dört, kompozisyon yok. Fiyatlar? Olmaz. (Kompozisyon ne diye sorma anladın işte)

Onun dışında iç mimari uygun. Minik, sempatik, pöti kare (petit carré) masa örtüleriyle klasik bir mekan. Havalar biraz daha soğusun, gidin uzun uzun oturun.

Not: Onlar mı açmış bilemem ama bir facebook profilleri var, religious views yani dini görüş için “Kurabiye Sokak” yazıyor. Biri onlara sayfa açma diye bişey olduğunu söylesin. İsterlerse yardımcı olabiliriz.

Meraklısına: web(yok) | mail | face | twitter | ekşi | mekanist

[sfoursquare uid=22179935 vid=4beebc6535dc0f47332d405b]

 

 

 

Hüseyin
Takip et!

Bir yanıt yazın