WOLF Junior

fotoğraf 2

Mistiklal Dostları, Şişhane’ye kurtlar inmiş haberiniz yok! Elbette biz yazınca olacak merak etmeyin! Mistiklal en yeni keşiflerinden birini iftiharla sunar: Wolf Junior.

Mekânımız Meşrutiyet Caddesi üzerinde yer alıyor. Türk tarifi yapıyorum, Pera Palas Oteli’ni sağınıza alıp dümdüz yürüyün, 64 numarada Wolf Junior karşınıza çıkacak. Bu arada gün geçmiyor ki Şişhane daha güzel bir yer haline gelmesin ama konumuz bu değil tabi. Wolf Junior Amerikalı Şef Daniel Richardson ve Türk Mimar Arman Şen’in bir projesi. Brooklyn’de başladıkları maceraları şimdi İstanbul’da devam ediyor. Kendilerini refined American food olarak tanımlıyorlar, rafine Amerikan mutfağı diyelim biz ona aramızda ve bu mutfağın temel taşlarını waffle ile mac&cheese ikilisi oluşturuyor. Waffle dedikten sonra hepimizin aklına içinden çikolatalar akan meyveli tatlı sandviçler geliyor biliyoruz fakat Wolf Junior ile bu anlayışınızı bir adım ileri taşıyacaksınız zira kızarmış tavuklu waffle sandviçten, acılı domates reçelli ve krem peynirli waffle hamburger’e kadar pek çok seçenek mevcut.  Merak etmeyin bildiğimiz klasik hali ile tatlı olarak da servis ediliyor ancak mutlaka tuzlu olarak denemelisiniz diyorum. Hem lezzetli hem de yenilikçi bir anlayış olmuş. Ben tavuklu waffle club sandviçi denedim çok da memnun kaldım. Servis yaparken masaya humus getiriyorlar yemekle beraber, eğer getirmezlerse ya da unuturlarsa yakalarına yapışıp isteyin pişman olmazsınız çünkü harika bir tadı var. Henüz içki servisi yapılmıyor fakat sorduğumuzda yakında ruhsat alacaklarını öğrendik, bu da güzel bir haber tabi. Mac&Cheeselere gelirsek, ben deneyemedim ne yazık ki çünkü gravyer ve keçi peyniriyle servis ediliyor benim ikisiyle aynı anda sofrada bugüne kadar oturmuşluğum yok:)  yine de ağzının tadını bilen birine yedirip buraya ayrıca not düşeceğim haberiniz olsun.

fotoğraf 1

Ortam dekorasyon açısından benim hoşuma gitti. Büyük camlar sayesinde aydınlatma harika, ayrıca oturma düzenlemesini çok ferah yapılmış bazı yerlerde daha fazla müşteri ağırlamak adına masalar üst üste bindiriliyor Wolf Junior’da kesinlikle böyle bir durum yok. Şu aralar henüz istila edilmediği için gündüzleri de sakin ve hoş bir ortamı var. Bir de benim gibi kahve bağımlıları için sınırsız filtre kahve servisi satın alma kolaylığı sağlamışlar, 12 TL’ye istediğiniz kadar kahve içebiliyorsunuz. Tatlılar ise hakikaten övgüyü hak ediyor. Waffle’lar şu yana dursun limonlu parfelerine bayıldım. Kahve ile servis edilen kurabiyelere methiyeler düzülür, öyle lezzetliydi. Bütün tatlı menüsünü binaenaleyh elimden geçireceğim onu da buraya not düşeyim. Kısacası henüz fazla keşfedilmemiş olmasından yararlanıp hem yemeğe hem de kahve-tatlıya uğrayın derim. Fiyatlar kendi ayarındaki cafe-restoranlardan pek farklı değil. Mistiklal olarak tuvaletlerden bahsetmezsek olmaz tabi, o konuda tam puan veriyorum gayet temiz ve şıktı. Gelelim neler kötü mevzusuna, bir havalandırma sorunundan bahsedilmiş başka yorumlarda da, bu doğru. İlk değil ama ikinci gidişimde mekânda bir yemek kokusu problemi vardı. İkinci sorun müzikler, sanırım sürekli aynı CD’yi çalıyorlar durmaksızın yüksek sesli pop ve R&B dinlenecek bir yer değil orası bir an önce el atsınlar bu duruma. Jazz çalın, klasik çalın ama durmadan pop şarkıların hızlandırılmış halini çalmayın gözünüzü seveyim

Bu yenilikçi mutfağı denemek isteyen herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. Yemekler bir yana, gündüzleri kahve-tatlı-sohbet ve çalışmak için harika bir ortamı var onu da söylemiş olayım.

fotoğraf 5

Sedef Can

Bir yanıt yazın