Yeraltından Filmler Andy Warhol & Lou Reed / 20-25 Haziran @Pera Müzesi

20140619-111434-40474763.jpg
Mistiklal Takipçileri! Hepinize Selam olsun!
Evet evet biliyoruz İstanbul’a yaz geldi ve hava çok sıcak! Kışın olduğu kadar oyun izleme imkanımız da yok. Dedim öyle bir etkinlik bulayım ki hem şu boğucu havalardan biraz uzaklaşsın okuyucularımız, hem de keyifli vakit geçirsin. Aklıma Pera Film’de sezon finali programı olarak seçilmiş Yeraltından Filmler geldi.

Pera Müzesi 1960 sonlarında çekilmiş Warhol filmlerinden ufak bir seçki hazırlamış. Warhol sergisi sürerken, onu bir de yönetmen olarak deneyimlemek için güzel bir fırsat yaratmışlar. Programda üç tane film var:

The Velvet Underground: Seslerin Senfonisi (A Symphony of Sound): Geçen sene hayatını kaybeden Lou Reed’i anmak isteyenler bunu kaçırmayın. Film, grubun bir konser provasının kaydı.

Chelsea Kızları (The Chelsea Girls) : İlk underground filmlerinden biri olarak kabul ediliyor. New York’ta kötü şöhretli bir otel olan Chealsea Hotel’in odaları Warhol’un superstarları ile doluyor.

Vinil (Vinly): 1965 tarihli bu film apek de kimsenin bilmediği bir Otomatik Portakal uyarlaması. Kubrick ne kadar şiddete odaklandıysa, Warhol büyük ölçüde pornografik bir film yapmış (mış diyorum daha ben de görmedim:)).

Size önerim önce Andy Warhol: Herkes İçin Pop Sanat‘ı gezin, ardından bir film izleyin.
Program şöyle:

20 Haziran Cuma
19:00 Vinil
20:30: Seslerin Senfonisi: The Velvet Underground ve Nico

21 Haziran Cumartesi
15:00 Chelsea Kızları
20:30: Seslerin Senfonisi: The Velvet Underground ve Nico

22 Haziran Pazar
14:00 Chelsea Kızları

25 Haziran Çarşamba
19:00 Vinil

Herkese iyi seyirler dilerim!

Sedef Can

Bir yanıt yazın