Güler Ocakbaşı

Bugün biraz İstiklal’den Cumhuriyet Caddesi’ne doğru uzanacağız Mistiklalciler ve Güler Ocakbaşı’nda kebap yiyeceğiz.

Annemin eski ofisinin Elmadağ taraflarında olmasından mütevellit çocukluğumda çok gittiğim bir mekândı burası. Uzun zamandır da uğramaya fırsat bulamıyordum, Mistiklal bir vesile oldu diyelim.

Güler Ocakbaşı; Cumhuriyet Caddesi’nde Notre Dame de Sion Lisesi’ne gelmeden bir önceki solda, Babil Sokak’ta yer alıyor. Bildiğiniz esnaf lokantası mantığıyla çalışıyorlar, biz rezervasyon yaptırdık ama çok da gerekli değildi aslında gözlemimize göre. Bu arada yaz aylarından ziyade kışın gidilmesini tavsiye ediyorum bu mekâna, bir klima problemi yaşadık çünkü.

IMG_4023.JPG

Peynir, lavaş, tereyağı, yeşillikler ve hatta fındık lahmacun siz daha yerinize yerleşemeden önünüzde bitiyor. Adamlar seri çalışıyor hakikaten ancak meze seçenekleri Cumartesi akşamı için benim gözümü doyurmadı. Bir kere haydari yok, en fena şey! Bunu en son Sofyalı’da yaşamıştık anımsarsınız. Neyse açlık gözümüzü bürümüştü çabuk toparlandık. Mezelerden; acılı ezme, yoğurtlu kabak, köpoğlu ve barbunya söyledik. Acılı ezme kimliğini bayağı bir kaybetmişti, fazla nar ekşisinde yüzen bir gavurdağı salatasını andırıyordu diyebiliriz. Diğer mezeler yenilebilir kıvamdaydı, çılgın bir lezzetten bahsetmemiz mümkün değil. Ara sıcak olan gelen mantar da çok vasattı açıkçası. Ama en başta gelen fındık lahmacunun hakkını yemişim şu an fark ettim, o gerçekten güzeldi.

IMG_4030.JPG

Kebap olarak Adana ve tavuk kebap sipariş ettik. Benim müşkülpesentliğim tuttu, et kokar mı yiyebilir miyim ki ikilemleri beni tavuğa mahkûm etti. Lafa pişman olmuşum gibi girdiğime bakmayın, çok beğendim. Bol baharat kullanılarak yapılmış çok lezzetli bir kebaptı. Anlayacağınız adamların ocakbaşı lezzetleri kuvvetli ama meyhanecilikte vasata oynuyorlar. Olsun güzel esnaf ağabeyleri seviyoruz, bir de yağmur yağıyor diye, çay kahve ikram edelim dediler mesela gönlümüzü hemen aldılar beğenmediğimiz mezelerden.

Meze kısıtlılığı ve Cumartesi akşamı tatlılarının olmaması (sadece meyve kalmıştı) kötü yanlarıydı. Tuvaletler on numara beş yıldız tertemizdi. Kebaplar lezzetliydi, servis de başarılıydı. Adam başı 70-80 aralığında bir fiyat ödedik ki; alkol ve ana yemek ile gayet uygun diyebiliriz. Beyoğlu’nda güzel bir kebap yemek için tercih edebileceğiniz bir kebapçı. Mezelerden çok medet ummayın derim. Şimdiden afiyet olsun.

Meraklısına: web | facebook twitter ekşi

 

Sedef Can

Bir yanıt yazın