Otto Cihangir

Gezmekten yazamaz oldum ya da Procrastination yani “Erteleme Hastalığının” pençesindeyim. Blog yazarları arasında bulaşıcı olmalı. Bundan sonra Pomodoro metoduyla yazacağım. İlk adresim,  “biraraya gelme etkinliğinde” denediğimiz Otto’nun Cihangir şubesi. Ben Cihangir’de ikamet ederken oralar hep Zenka’ydı. Baştan belirteyim Otto hali de iyi görünüyor.

otto_coverZavallı mimarlık camiasının mekan ve etkinlik kalitesi odaklı kendini bulma, iyi hissetme ritüeline uygun nitelikte. Cihangir Sıraselviler’de, Social‘ın yakınında ve meşhur Savoy Pastanesinin hemen karşısında yer alan iki apartmanın arasındaki, ben diyim boşluk siz diyin çıkmaz sokak üzerinde, ferah ve tamamen kendine ait bir alanda kaliteli müzik eşliğinde güzel yemekler yiyebiliyorsunuz. . Pizzaları kendine pizzacı sıfatını atfeden mekanlarla yarışır nitelikle. Bir pizza yedim, adı Otto, yani mekanın adını verecek kadar güvenmişler. Bu şu demek tadıyla müsemma bir mekanız, bizi unutamazsınız. Mozerellalı pizza zaten halka açık alanlarda ve camilere yakın yerlerde yasaklanmalı bence, çünkü yarattığı orgazmik lezzet ve bağımlılık iktidar sahibi patriarkalları korkutabilir. Bu sosyolojik göndermeli paragrafı ahçıya okutsalar ne düşünür acaba…

otto1

Hadi alkolden bahsedelim. Öncelikle 33 ile 50 arasındaki cüzi fiyat farkını anlayamıyorum ya da işime gelmiyor. Bundan mütevellit bir sürü seçenekten “başlangıç” için en uygunu bira oluyor. Üstelik biz devamını da getirdik, şatları da (shot) denedik sizin için. Aksini idda etseler de pek alkol varmış gibi gelmedi, özellikle benim Gelincik şurubum tatlı bir içecek olarak gayet güzeldi; ama ne kadar şat! bilemem. Fakat… Doğumgünü hanım kızımıza, ki kendisi yazarımız Merve olur, arkadaşlar bir kokteyl hazırlatmışlar: bir kokteyl ki alev alev, bir kokteyl ki geçtiği yerleri yarmaray marmaray. Endişelenip yakmaktan vazgeçmeselerdi gerçekten isteğimiz gibi bir görsel şölen olacaktı. Yine de içimi sert, bol alkollü (Allah ne verdiye koymuşlar) bir kokteyl olmuş. Alkolsüz şatlardan sonra iyi geldi, biz de “aa nasılmış ver bakim” diyerek yudum yudum paylaşmış olduk. Başarılıydı.

good food, good music

good food, good music

Genel olarak serviste sıkıntı yaşamadık. Erken kalkan arkadaşlar hesap ödemede teknik bir bağlantı hatasından epey bekleyince sitem etmiş ve insan bişey ikram eder demişler. Gelmiş içkiler. Bir dahakine örnek alıp, kimse akıl etmeden işletme de yapabilir böyle jestleri. Tüm mekan sahiplerine duyurulur. Gelinim sen anla.

otto2

Özetle; yazın bu sıcak günleri için ideal, temiz (tuvaletler dahil), keyifli bir mekan. Tavsiye ediyoruz. Hoşçakalın!

Kendilerine not: Web sitenizdeki “her yenilemede şuh bir kahkahayla en baştan başlayan”  playlist için bir çözüm düşünebilirsiniz. Bir de lütfen rezervasyon defterinizi kaybetmeyin. Kimse sizi 3 kere aramak zorunda değil.

Meraklısına: web | facebook | twitter | ekşi

[sfoursquare uid=22179935 vid=5148471ee4b0fc45776f684f]

 

Hüseyin
Takip et!

Bir yanıt yazın