Social Cihangir

Screen Shot 2013-12-02 at 23.14.01

Zavallı mimar dostlarım benim. Sorabilirsiniz: “Sen de mimar değil misin?” diye. Sormayın. Bir türlü buluşamayan mimarlardanım. Bu Social isimli mekan da bizim “neredeyse* hep birlikte” sosyalleştiğimiz yerlerden biri. Cihangir’de, Sıraselviler’den Cihangir meydana gelmeden Savoy’un karşısındaki yeni restore edilen bina. Küçük mü biraz?

Screen Shot 2013-12-02 at 23.15.15

Durmak yok, yola devam!

Asla! Ön alan, asma kat, arka bölüm, bahçe derken neredeyse kendi başına bir kompleks gibi.  Öyle ki ilk gidişimde bahçede olan arkadaşları bulmakta zorlandım diyebilirim. İçimden bir ses “O kadar uzakta olamazlar heralde?” diyordu. Koridorlar Demirören AVM’nin tuvalete gitmemeniz üzerine tasarlanmış koridorları gibi. Siz siz olun şansınızı zorlayın. Fakat korkmayın, tuvaletleri kolay yerde.

DSC02981

Sosyal Tuvaletizm

Kolay olmasına kolay yerde ama küçük bir sıkıntısı var tuvaletimizin. Biraz geçirgen. Sanki tropik adalarda ya da Asya’nın ücra köylerindeymişiz gibi kadın ve erkek tuvaletinin arasına Bambulardan duvar yapmışlar. Görüntünüz değil ama ses işte, biraz… Nasıl desem, hep beraber samimi bir eylem hali. Adından heralde.

Mervizim

Biz adına geri dönmüşken bahçeye varalım artık. Havaların yeni karaktersizleştiği, yağsam mı yağmasam mı diye naz yaptığı günlerdi. Gecenin sonunda o da sosyalleşmeye karar vermişti hatta. O saate kadar önce yemek yedik. Hiç uzatmayacağım, yemeklerden çok memnun kalmadık. Özellikle yemek yemeği çok seven ama bu konuda talihsiz dostum Mervenin tercihlerinden. Birincisini geri gönderecek kadar beğenmeyip yerine gelen tavuğu da yiyemeyince bu duruma bir ad koymak gerekti: Mervizm

Screen Shot 2013-12-02 at 23.14.49

Eh işte

Yeni diyebileceğimiz bir mekan olduğu için “hadi yine iyisin” ile sınıfı geçiriyorum. Fakat Acun gibi sonlandıracağım: İkinci turda bu performansla işin zor Social. Bunları tamamen iyi niyetle yazıyorum tabi ki. Şunu da eklemesem olmaz. Neden her twit cümleniz 🙂 ile bitiyor? Komik bişey varsa söyleyin biz de gülelim. (Bu da öldürücü öğretmen cümlesidir, maksat öğretmenlerimizi anmak)

Herkese mutlu sosyalleşmeler!

Not: Kapak hariç fotoğraflar sitelerinden alıntıdır. 

Not 2: Mekan hakkında önemli bir notu yorum olarak ekledim, bahsedilen görsel de bu oluyor.

 

Meraklısına: Web | Twitter | Face | Ekşi

[sfoursquare uid=22179935 vid=51fd86df498ee2b1c1a680b0]

 

 

Hüseyin
Takip et!
2 comments to “Social Cihangir”
  1. Pingback: mistiklal.com | Otto Cihangir

  2. 21 Ağustos günü kalabalık bir arkadaş grubumu götürdüğüm Social hakkında yeni ve önemli notlarım var. Birincisi rezervasyon sırasında da belirtmiştik, doğumgünü pastası istemiyoruz diye. Onun yerine bir cheesecake söyledik ve üzerine mum istedik. Tabağa çiçek çizip getirmiş, görseli yazının altına ekledim. Doğum günü kızımız da tatlı bir insan olduğundan çatalıyla herkesle paylaştı. Ben mekandan erken ayrılında son kalan arkadaşlardan 40 TL pasta servis ücreti almak 7 büyük günahtan biri. Hem yiyecek-içeçek fiyatları 25-40 TL arası olacak, hem %10 servis ücreti alacaksınız hem de yetinmeyip servisini yapmadığınız pastadan hak isteyeceksiniz. Ayrıca 20 kişilik grubu L şeklidne organize etmek ve masanın iki gruba ayrılması; insanların birbirilerinin sırtını görmesi. Bunlar işletmeci kadının cahilliğinden ve yukardan bakan tavırlarından kaynaklanıyor hep. Mistiklal olarak burayı kimseye önermiyoruz.

Bir yanıt yazın