Çukur Meyhane

BOM! Bugün BOM ile birlikte gerçekleştirdiğimiz dönem sonu etkinliğindeyiz. Kısaltmanın uzatması Büyük Ortadoğu Mimarları gibi durabilir; ama değil. Bilgisayar Ortamında Mimarlık Yüksek Lisans ekibiyiz. O nedir derseniz:  Facebook, sözlük fln abi TaKlyrz ÖYleee yaani. İstanblda mmrlıkta ıykkk yani, kim dedi ya taXime çıkalım diye? Her yeri kazmışlar… öffffFFF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Çukur Meyhane bildiğin çukurda, çok yaratıcı bir isim olmuş. Fakat yol tarifinde işe yarıyor, tabela seninle aynı seviyede. “Hakikatten çukurmuş” diyerek giriyorsun. Mekan küçük, gerçek meyhane salaşlığında. ‘Yer ayırtmış’ modern rakıcılar olarak masamıza akıyoruz. Bu arada ölümüne açız. Ekmek, tuz, tuzluk, masa örtüsü… Ne bulursak yiyoruz. Garson, daha doğrusu meyhaneci, hemen geliyor, menüyü veriyor. Onu da yiyoruz. Servis çok hızlı olduğundan mekanın geri kalanını Hansel ve Krakere bırakıp balığımıza dadanıyoruz. Hamsiler, levrekler, mezeler…

Epistemoloji hocamız da bizimle bu arada. Bilgi açlığımızı final sunumlarıyla doyurup, üstüne rakı masasına geçmek güzel oluyor. Masa da konuşuruz dediklerimizi açlıktan unutuyoruz. Bunda uzun ince masanın da payı var.

Tabi merak ediyorsunuz lezzet nasıl diye. Sahipleri ülkemin güzel azınlıklarından geliyor yanılmıyorsam, o yüzden sahtekar tatlar değil beklenen güzellikler oluyor masa da. Fiyatlar da hiçbir şey yapmayan; ama -utanmadan- hesap getirenleri düşünürsek gayet makul. Üstelik bir arkadaşınızı davet edip, onun ve sizin hesabını kartla ödeyemeyip borcu arkadaşa yüklerseniz -benim gibi- daha da karlı. (teşekkürler BurakBank)

Mimari eleştiri yapacak olursam, ki yapacağım işim bu, biraz sıkıntılı. Masaların yan yana gelişindeki sıkıntılar, yerdeki seramik, oturduğumuz masanın yanındaki ‘bizde tuvalete açılacakmış hissi uyandıran’ kapı bir duble sıkıntılı. Göz ardı edilebilecek konular tabi. Onun dışında; duvardaki geçmişe yolculuk yaptıran kareler, etraftaki kavanozlar, vs tam istenen havayı yaratıyor. Ben dikkat etmedim; ama galiba yarım kalan şişelere adınızı yazıp kaldırıyorlarmış. Starbucks usulü rakıcı: “Hüseyin Bey Rakı Grande’niz hazır!”

Kısacası annemin deyişiyle ‘zıkkımın kökü’ne inilebilir bir mekan. Özellikle bilginin ve gerçeklerin hayatınıza sıkıntı katacağınızı düşünüyorsanız, yani “abi öğrenirsem sonra kafaya takıcam sıkıntı olucak, böyle iyi” diyorsanız gidin ve aydınlanın. Yanınıza bir iki bilgi-sever alın, bilgi-sayara ara verin. Oh mis!

[sfoursquare uid=22179935 vid=4bf2dad6706e20a15890a798]

Meraklısına:  web | mail | twitter | face | ekşi | mekanist

“Mutlu günler!” | mistiklal ekip
Hüseyin
Takip et!
One comment to “Çukur Meyhane”
  1. Pingback: mistiklal.com | Şehir Meyhanesi

Bir yanıt yazın