Roumelie Cafe & Bar

Uzun süredir yazmak istediğim; ama sürekli ertelediğim pistiklal mekanlarından birini yazacağım. O kadar sevmiyorum ki orayı…

İçinde bulunduğu Han’ın ismi olan Rumeli’nin yandan yemiş yazılışını isim olarak kullanan bu cafe, bar, fasıl, türkü evi karması kişiliksiz mekan camiye giderken sağda mor tabelalı eczacımızın üstünde. Oraya ulaşmak için pasaja girip ilerden sola dönmelisiniz. Aynı pasajda farklı yerler de bulabilirsiniz.

Farzedelim girdik, oturduk. Yüksek tavanlı pek bir özelliği olmayan bir iç mekan; ama sevmemem bundan sebep değil. İşletmecilerine uyuz oluyorum. Eski yeni farketmeden kim denediyse bence başaramadı. Size bir kaç olay anlatayım ve siz de kendiniz yargılayın.

Ablamın arkadaşlarından birinin doğum gününü orada kutlamaya ve bunun süpriz olmasına karar verdik. Konuştuk anlaştık, pastayı getirdik. Doğum günü çocuğunu da (Elif) bir şekilde mekana getirdik ve uzun bir masada oturuyoruz. Uzun kenar kapıya paralel yani bir grup İstiklal’e diğer grup bara doğru bakıyor ve ben bara bakıyorum, Elif ise bara arkası dönük oturuyor. Yemekleri söyledik, çoğunluk bitirdi ve ben haber vermek için çaktırmadan kalkıp garsonun yanına gittim ve dedim ki: “Bak şurda arkası dönük oturan kişi doğum günü çocuğu, şimdi yemeğini yiyor. Bitirince kirlileri kaldırın ve bir süre sonru pastayı getirin. Adı da Elif…” Bunu deyip yerime oturdum der-demez zeki garson elinde pastayla yavaşça geldi, doğum günü şahşıyetini dürttü ve kimin doğumgünüydü diye sordu!

Bize de süpriz oldu…

Aynı mekanda daha yakın bir zamanda düşük fiyat vermesine mütevellit bir doğumgünü fasılı düzenlendi. Dedim arkadaşlara “Burası olmasın, yapmayın etmeyin bari Gazeteciler Lokali’ne gidelim…” ama herkesin bütçesine uysun kriterinden dolayı oylamayı kaybettim. Gittik, amacı sarhoş olmak olan arkadaşlar sarhoş oldu, ne çalsa oynayacaklar oynadı, erkenciler erkenden gitti. Bu sürede gitarla yapılan adi faslı, iki lokma yemeği, başbelası dansözü, umursamaz çakal garsonları, teknik altyapı yoksunluğunu ben yaşadım.

Sadede gelecek olursak… İşletmenin değiştiğine dair bir bilgi gelmedikçe gitmeyeceğim bir yer. Alsın ucuz birasını ve ucuz eğlencesini başına çalsın. Nokta.

Meraklısına: web | face

“Mutlu günler!” | mistiklal ekip
Hüseyin
Takip et!

Bir yanıt yazın