Kitaba ve Kütüphaneye Dair Bir Söyleşi: Esen Karol & Fatih Özgüven @SALT Galata / 3 Nisan 2015 18:30

Fotograf_Fatih Ozguven

Eminim aramızda bilmeyenler vardır ancak 1964’ten beri Mart ayının son Pazartesi ile başlayan hafta ülkemizde Kütüphaneler Haftası olarak kutlanır.

Sevdiğimiz ve desteklediğimiz bir sanat kurumu olan SALT bu haftaya özel bir söyleşi hazırlamış; bizler de Mistiklal takipçileri ile bu etkinliği paylaşmak istedik.

Başlığı ünlü Fransız Şair Mallarmé‘nin “Dünyada her şey, sonuçta bir kitaba girmek için var olur” sözünden esinlenen söyleşide  Esen Karol ve Fatih Özgüven kitaplara ve kütüphaneye dair güncel tartışmalar üzerine konuşacaklar. Bu konular üzerine kafa yoran herkes için hoş bir sohbet olacaktır diye düşünüyorum.

Tarih: 3 Nisan Cuma 18.30

Yer: SALT Galata, Atölye II-III

51. Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenen söyleşide, içerik, tasarım, nesne-kitap ilişkisi, gelişen teknolojinin basılı kitaplara etkisi, dijital kitapların ulaşılabilirliği ve farklı mecralarda okunmasının yanı sıra, sosyal medyanın okur deneyimine yansımaları irdelenecek.

Konuşma dili Türkçe’dir.

Esen Karol birçok uluslararası sergi ve tasarım etkinliğine katıldı. 2002’de Pratt Institute’ta tipografi ve görsel iletişim, 2002-2012 yıllarında İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Programı’nda tipografi ve yayın tasarımı dersleri verdi. 1996’da kurduğu tek kişilik tasarım atölyesinde çalışmalarını sürdüren Karol, ağırlıklı olarak editoryal tasarım alanında işler üretiyor.

Yazar ve çevirmen Fatih Özgüven’in birçok dergi ve gazetede çevirileri, sinema ve edebiyat yazıları yayımlandı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon Programı ile Boğaziçi Üniversitesi’nde sinema ve edebiyat dersleri verdi. Özellikle Nabokov, Mann, Borges, Kundera ve Woolf çevirileriyle tanınan ve Bir Şey Oldu, Hiç Niyetim Yoktu ve Hep Yazmak İsteyenlerin Hikâyeleri adlı hikâye kitapları bulunan Özgüven, Radikal gazetesinde haftalık sinema yazıları yazıyor.

 

Meraklısına: web | facebook | twitter |instagram | ekşi

 

Sedef Can

Bir yanıt yazın