Parsifal

Eylül mekanları serimiz devam ediyor. Aslında öyle bir serimiz ve Eylül mekanımız yok ama; olsa kesin 31 Eylül’de giderdiniz di mi? Benim gibi ileri atardınız di mi? Bir süredir taslak açıp açıp bitirmiyordum ben de, dolu gündemimden ötürü. Yiğitcan’da okyanus ötesine gitti zaten, artık mistiklal’deki değil Toronto Cumhuriyet Caddesi’ndeki mekanları yazacakmış. Kıskansın, imrensin diye bu yazıyı ona yazalım ve gelelim Parsifal’e yani ein Bühnenweihfestspiel‘e…
parsifal

AkSanat’ın ordan aşağı ilerleyin, İstiklal’le Tarlabaşı Bulvarı arasındaki ‘eylemlerden kaçış’ hattına varın. Zencefil’i geçince solda bu dar cepheli mekanı göreceksiniz ve bu yazıyı okuyup merak ettiğiniz için gireceksiniz. Girmekte emin olmayanlar Obama’yı hatırlasın: Yes we can! (Yürü be!) Bu gazla girdiniz, uzun boylu eleman geldi, hafif şaşkın yüzünüze baktı ve menüyü bırakıp gitti. O da ne?! Her şey sağlıklı, etsiz, soya fasülyeli falan. Fakat korkmayın dostlar, lezizler! İsim vermeyecektim; ama tek bir önerim olsun yemeniz için: Rum Usulü Közleme. Diğerleri için meraklısı bölümümüzdeki web sayfalarına bakın. Ha bir de unutmadan, mısır unu ekmeği gelir yemekten önce; çok yiyerek bünyeyi kilitlemeyin. Tatlı yerseniz bize de haber verin, merak etmekteyiz nasıllar. Aslında epey gittik, niye yemedik?

Kendime not: Tatlı tat!

Özetle sağlam bir mekan, önünden geçtiğiniz Zencefil kesinlikle rakip olamaz. Neden böyle dedim, çünkü vejetaryen tarzı beslenme imkanı veren mekan statüsündeler. Parsifal ismini doğru yazıp-okuduğunuz sürece kesinlikle denemelisiniz, ben ‘mistiklal mekanı’ onurunu verdim gitti.

Sadece bir öneri sunayım işletmecisine. Alt kattaki tuvalet ve ona giden yol (evet bahsetmeliyim) daha iyi olabilir.

Ba-bay!

Meraklısına:  web | mail | twitter | face | ekşi | mekanist

“Mutlu günler!” | mistiklal ekip
Hüseyin
Takip et!
3 comments to “Parsifal”
  1. Pingback: mistiklal.com | Mis Gibi Sevgililer Günü: Yalnızlar için 14 Şubat 2014

  2. Pingback: mistiklal.com | Köfteci Hüseyin

Bir yanıt yazın